Sari Vainio
Telinevoimistelu- ja kehonhuoltovalmentaja

Sari on itse harrastanut ala­asteikäisestä aina yläasteikään asti telinevoimistelua, kilpaillen ja vähän siinä myös menestyen (perusporilainen asenne ”ei täs ny mittään”). Kilpatelinevoimistelussa Sari saavutti mm. piirimestaruuden ja kisasi porilaisittain ”korkealla tasolla”. Voimistelun jäädessä Sari teinivuosina, siirtyi Sari valmennuksen pariin. Telinevoimistelua valmentaessa vierähti useampi vuosi ja samalla koulutusta tuli hankittua roppakaupalla. 90-luvun loppupuolella valmennus hiipui ja kuvioihin tuli uudet lajikokeilut, mm. taekwondo ja kickboxing.

Vuosina 2003–2011 Sari oli aktiivisesti mukana telinevoimistelutaustansa ansiosta myös cheerleadingissä. Vuonna 2005 Sari alkoi ohjata jälleen myös telinekoulussa, parhaimmillaan viittä ryhmää yhtenä iltana. Vuodesta 2012 Sari on ohjannut aikuisten liikuntaa ja oletkin varmaan törmännyt häneen jumppatunneilla, erilaisissa tapahtumissa tai vaikka Pitkiksellä. Nykyisin kiinnostuksen kohde on erityisesti aikuisten liikunnan puolella, vaikkakin Sari käy yhä kerran viikossa urheilutalolla valmentamassa myös telinevoimistelua, 9-12-vuotiaiden kilparyhmää, jotka harjoittelevat tavoitteellisesti sekä kilpailevat.

Vuonna 2014 Sari tutustui aviomiehensä myötävaikutuksella CrossFit:iin ja osallistuihin heti alkuvuodesta 2015 on-ramp kurssille. Siitä asti lajia on tullut harrastettua töihin ja muiden menojen ohessa. Vuonna 2016 salilla järjestettiin lasten CrossFit-kurssi ja siinä Sari toimi yhtenä apuvalmentajana. 2018 kesästä alkaen Sari on ohjannut salilla kehonhuolto- ja aerobisia tunteja.

Sarilla on muut lajit jääneet ja tällä hetkellä ykkösprioriteettina on oma hyvä olo ja liikunnan riemu, joka löytyy parhaiten tällä hetkellä Crossfit-salilta. Kiitos siitä kuuluu kaikille teille – yhdessä olemme enemmän!

KOULUTUS

* Telinevoimistelun perusteet
* Telinevoimistelu, vaikeammat liikkeet
* Poikien kuperkeikkaklubi -koulutus
* Heart & Core -valmistuntikonsepti 2011
* Ryhmäliikunnan ohjaajan peruskoulutus 2012
* Toiminnallisen harjoittelun ideapäivä 2013
* Jumppakoulu-täydennyskoulutus 2016
* Stara-tapahtuman Arvikoulutus.2016
* Heart & Fit -valmistuntikonsepti 2014
* LesMills BODYVIVE® initial training 2015
* LesMills CXWORX® initial training 2015
* HighRoller-koulutus 2017
* Kehonhuolto 2018
* Useita muita telinevoimistelun ideapäiviä sekä workshoppeja

MUUTA

Suosikkiliike: Löytyy voimistelun maailmasta, eli käsilläkävely; taito jota oppii vain harjoittelemalla ja tekemällä.
Inhokkiliike: Assault bike – paholaisen keksintö sekä thruster – voiko siitä kukaan tykätä?
Suosikki WOD: Ei suosikkia
Ennätys joka jäänyt mieleen: Osallistuminen ekoihin Openeihin tänä vuonna, se oli itsensä ylittämistä 5 viikkoa putkeen.

TERVEISET
Yhdessä olemme enemmän!