EIJA KIVI
Saliemäntä

Eija osallistui tyttärensä kanssa Puinnintien ensimmäiselle On Rampille syksyllä 2013. Siitä alkoi matka uuden lajin pariin, jonka monipuolisuus ja voimakas yhteisöllisyys tempaisivat sosiaalisen naisen oitis mukaansa. Liikunnallisia harrastuksia ei Eijalle pikkutyttönä alkaneen ratsastuksen rinnalle ollut aiemmin tullut, eikä tullut nytkään, sillä crossfit syrjäytti hiljalleen ratsastuksen säännöllisyyden. Aluetasolla kilparatsastusta harrastanut nainen on päätynyt kisakentille myös crossfitissä vaikkei kilpailulliseksi itseään luonnehdikaan. Karsinnat ovat tuottaneet Eijalle kilpailupaikan niin Linnamastersiin kuin Karjalan kovimpaan. Crossfit Openeihin Eija on osallistunut jo useana vuonna, kannustaen kaikkia lajin harrastajia kokeilemaan suoritustasoaan näissä yhteisissä ponnisteluissa.

Eija on ottanut alusta asti luontevasti huomioon kanssatreenaajat ja tarjoutunut talkoohenkisenä touhuajana avustamaan salilla pidettävissä tapahtumissa. Tämän seurauksena Tuomas on nimittänyt hänet ”saliemännäksi”, jonka rooliin kuuluu jokapaikanhöyläily laajalla leveydellä. Eijan ideoinnista pääsee nauttimaan mm. perinteisissä, ehkäpä jo legendaarisissa kesäjuhlissa sekä pikkujouluissa.

Eija kuvailee CrossFit:n imuvoimaa erikoiseksi, jonka lieveilmiönä saattaa olla positiivinen koukuttuminen haasteelliseen lajiin. Mitä enemmän saa välineitä erilaisten taitojen ja suoritusten opettelemiseen, sitä enemmän haluaa niissä myös kehittyä. Eija on CrossFit:n avulla treenannut itsensä elämänsä parhaaseen kuntoon tavoitteenaan minimoida rollaattorivuosia ja suositteleekin lajia lämpimästi eri-ikäisille ja -kuntoisille liikunnanharrastajille. Masters-urheilijana Eija tietää, että joillekin liikkeille ja painosuosituksille on oltava nöyrä ja helpotettava tekemistä salin ammattitaitoisten valmentajien ohjeiden mukaisesti kropan kapasiteetin ollessa rajallinen. Saliemäntä kehottaakin treenikavereitaan kuuntelemaan kehonsa viestejä, reagoimaan niihin sekä hellimään ja huoltamaan omaa kehoaan säännöllisesti.

CrossFit:stä on tullut tärkeä voimavara myös Kiven perheen hektiseen arkeen, sillä yhteinen harrastus on tuonut äidille ja tyttärille yhä enemmän aikaa yhdessäoloon.

MUUTA

Suosikkiliike: kehonpainoliikkeet
Inhokkikiike: tempaus, boxihypyt ja juoksu
Suosikkiwod: OTM-treenit, aerobiset harjoitukset ja taitotunnit
Mieleenpainuvaa: Palkintopallisijat Karjalan Kovin 2018 ja Linnamasters 2018 N50+