Merita Valli

Merita löysi tiensä CrossFitin pariin kesällä 2015. Alkuperäisenä tarkoituksena oli tulla vain testaamaan itseä paljon puhutun rankan lajin parissa ja hakea voimaa sekä kestävyyttä tukemaan muita harrastuksiani. Aikaisempi harrastustausta sisälsi peruskuntosaliharjoittelun ja lenkkeilyn lisäksi pääasiassa tanssia, joista viimeisimpänä ja edelleen lähellä sydäntä on ollut tankotanssi.

CrossFitin monipuolisuus ja pitkäjänteisyyttä vaativa luonne koukutti haasteita rakastavan nuoren naisen kertaheitolla, ja Merita tiesi jo heti alkeiskurssilla löytäneensä oman lajinsa. CrossFitin haastavuuden lisäksi lajissa ihastutti se kuinka se avarsi katsomaan ihmiskehoa ensisijaisesti siitä näkökulmasta, kuinka uskomattomiin suorituksiin se harjoittelun myötä voi yltää.

”Tieni valmentajaksi sanon usein olleen onnellisten sattumien summa. Ihailin suuresti omia valmentajani ja opiskelin muiden opintojeni ohella Personal Traineriksi, jotta voisin itse toimia joskus samanlaisena motivaattorina muille ja kannustaa heitä parempiin suorituksiin. Kun minulle tarjottiinkin töitä omalta kotisaliltani, tuntui että lajin pariin ajautumisella oli todellakin  tarkoitus. Valmentajana parasta on nähdä onnistuneen suorituksen jälkeinen ilo valmennettavan kasvoilla. Kun omista neuvoista ja kannustuksesta on ollut apua, on se minulle parasta onnistumista myös valmentajana. Olen aina ollut myös hyvin kiinnostunut ihmisen fysiologiasta ja anatomiasta kokonaisuudessaan, joten valmentajana saan kartuttaa tätä tietämystä jatkuvasti lisää. Omana erityisosaamisalueenani pidän kehon liikkuvuutta vaativia harjoituksia.”

Suosikkiliike: Squat clean ja Burpeet!
Inhokkiliike: Turkish get up ja Russian Kettlebell Swing
Suosikki WOD: Holleyman
Ennätys, joka jäänyt mieleen: Painonnostoennätyksistä ensimmäinen yli 2x oman kehonpainon suuruinen maastaveto (130 kg) sekä 84 kg rinnalleveto ovat itselle henkilökohtaisesti ne eniten tyytyväisyyttä ja iloa tuottaneet ennätykset.

KOULUTUS

  • Trainer4You Kuntosalivalmentaja 2016
  • Trainer4You Personal trainer 2017
  • CrossFit Level-1 trainer 2017
  • Complex Core Level- 1 Workshop 2017 (Roman Jahoda)
  • Weightlifting seminar 2018 (Lukanin Vladislav)