MERITA VALLI
CrossFit Level 1 Trainer, Personal Trainer

”Löysin tieni CrossFitin pariin kesällä 2015. Alkuperäisenä tarkoituksena oli tulla vain testaamaan itseäni paljon puhutun rankan lajin parissa ja hakea voimaa sekä kestävyyttä tukemaan muita harrastuksiani. Aikaisempi harrastustaustani sisälsi peruskuntosaliharjoittelun ja lenkkeilyn lisäksi pääasiassa tanssia, joista viimeisimpänä ja edelleen lähellä sydäntäni on ollut tankotanssi.

CrossFitin monipuolisuus ja pitkäjänteisyyttä vaativa luonne koukutti kuitenkin haasteita rakastavan nuoren naisen kertaheitolla, ja tiesin jo alkeiskurssilla löytäneeni oman lajini. CrossFitin haastavuuden lisäksi ihastuin lajissa siihen, kuinka se avarsi katsomaan ihmiskehoa ensisijaisesti siitä näkökulmasta, kuinka uskomattomiin suorituksiin se harjoittelun myötä voi yltää.

Tieni valmentajaksi sanon usein olleen onnellisten sattumien summa. Ihailin suuresti omia valmentajani ja opiskelin muiden opintojeni ohella Personal Traineriksi, jotta voisin itse toimia joskus samanlaisena motivaattorina muille ja kannustaa heitä parempiin suorituksiin. Kun minulle tarjottiinkin töitä omalta kotisaliltani, tuntui että lajin pariin ajautumisella oli todellakin tarkoitus. Valmentajana parasta on nähdä onnistuneen suorituksen jälkeinen ilo valmennettavan kasvoilla. Kun omista neuvoista ja kannustuksesta on ollut apua, on se minulle parasta onnistumista myös valmentajana. Olen aina ollut myös hyvin kiinnostunut ihmisen fysiologiasta ja anatomiasta kokonaisuudessaan, joten valmentajana saan kartuttaa tätä tietämystä jatkuvasti lisää. Omana erityisosaamisalueenani pidän kehon liikkuvuutta vaativia harjoituksia.”

Valmentajana Merita on äärimmäisen keskittynyt ja työlleen omistautunut. Hän ei päästä itseään helpolla ja haluaa koko ajan kehittyä ja sen näkee hänen työnsä jäljessä. Hänelle suhteet valmennettaviin ovat myös tärkeät: jokainen on yhtä tärkeä ja samalla viivalla.

KOULUTUS

* Trainer4You Kuntosalivalmentaja 2016
* Trainer4You Personal trainer 2017
* CtossFit Level-1 trainer 2017
* Complex Core Level-1 Workshop 2017 (Roman Jahoda)
* Weightlifting seminar 2018 (Lukanin Vladislav)

MUUTA
Suosikki: Squat clean&burpeet!
Inhokit: Turkish get up ja Russian Kettlebell Swing
Suosikki WOD: Holleyman
Ennätys, joka jäänyt mieleen: Painonnostoennätyksistä ensimmäinen yli 2x oman kehonpainon suuruinen maastaveto (130 kg) sekä 84 kg rinnalleveto

TERVEISET
Pysykää pitkäjänteisinä sekä nöyrinä harjoittelun suhteen, sillä hyviä tuloksia ei saavuteta yhdessä yössä. Muistakaa iloita onnistumisista, ja ennen kaikkea, säilyttäkää treenaamisen ilo, vaikka harjoittelu olisikin kovaa ja tavoitteellista.